Syvärentouttavaa värähtelyä

Äänimaljat palauttavat Sinut mielenrauhaan

Peter Hess -resonanssimetodi perustuu äänimaljoilla tehtävään syvärentoutukseen.  Erikokoisista soivista maljoista lähtevät harmoniset ylä-äänet ja matalat alaäänet rentouttavat yhdessä hiljaisuuden kanssa kehoamme ja mieltämme. Maljoja voidaan soittaa joko yksilöllisesti kehon päällä tai ryhmälle samassa tilassa. Maljojen värähtely ja ääniaallot vaikuttavat tasapainoittavasti kehoomme. Fyysisen rentoutumisen lisäksi myös mieli rauhoittuu ja hiljenee.

Tutkitusti ihmisen rentoutuessa unenlaatu paranee, virkeys ja energia lisääntyvät, levollisuus, tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus paranevat ja mm. erilaiset lihasjännitykset helpottuvat. Rentoutuminen on oiva tuki palauttamaan sisäisen järjestelmämme perustilaan, eli mielenrauhaan. Äänimaljojen avulla se on helppoa ja luonnollisen lempeää.

Äänimaljarentoutuksen perusteet juontavat ikivanhaan Veda-menetelmään, jota on harjoitettu idän kulttuureissa edistämään ja tukemaan terveyttä jo 5 000 vuoden ajan. Ihmisellä on alkukantainen tarve muodostaa ääniä ja niiden muutosenergian hyödyntäminen tasapainon ja terveellisen elämän ylläpitämisessä on yhteistä kaikille kulttuureille.

Suomessa resonanssimetodin koulutusta tarjoaa Medi-Sound Oy.

Tule rentoutumaan yksin tai yhdessä!

Yksilörentoutukset

Yksilörentoutuksessa äänimaljoja soitetaan keholla, jolloin maljojen värähtely tehostaa äänten vaikutusta. Rentoutukseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Rentoutus voidaan tehdä myös lyhyempänä asiakkaan tarpeet ja mahdolliset rajoitteet huomioiden.

Ryhmärentoutukset tilauksesta

Ryhmärentoutuksessa maljoja soitetaan samassa tilassa, jolloin ne yhdessä gongin kanssa luovat harmonisen äänimaailman. Rentoutus voidaan räätälöidä ryhmälle sopivaksi ja toteuttaa se missä tahansa sille soveltuvassa tilassa. Rentoutukset ovat olleet pidetty ohjelma esim. osana koulutus- ja työhyvinvointipäivää tai polttareita sekä illanistujaisia.

Pehmeät äänet rauhoittavat

Eläimetkin tyyntyvät rentouttaviin ääniin

Äänimaljarentoutus soveltuu hyvin myös hevosille. Hevoset reagoivat erittäin herkästi maljan ääneen ja värähtelyyn. Maljojen avulla voidaan rentouttaa hevosen lihaksia ja hermostoa ja näin lieventää jännitystä. Hevonen on hyvin sensitiivinen saaliseläin. Tästä johtuen hevoselle saattaa aiheutua erilaisia stressitiloja, joihin on mahdollista saada helpotusta maljojen avulla. Äänimaljarentoutus ylläpitää hevosen terveyttä ja tukee mm. treenistä palautumista. Kokemuksen mukaan hevoset ovat rentoutuksesta mielissään ja stressaantuneempikin yksilö rauhoittuu melko nopeasti. Jos tallissa on rentoutuksen aikana samanaikaisesti muita hevosia, ne saavat osansa soitosta ja rentoutuvat pelkästä maljan äänestä.

Maljaa soitetaan hevosen kehon eri osilla. Rentoutukseen on hyvä varata aikaa noin tunnin verran. Eläimet rentoutuvat yleensä paljon ihmisiä nopeammin, joten 10-15 minuuttiakin voi jo riittää. Hevosille äänimaljarentoutus voidaan tehdä tallin käytävällä, karsinassa tai tarhassa. Pidempiaikaisia vaikutuksia saavutetaan, kun äänimaljarentoutusta tehdään useamman kerran peräkkäin, noin 1-2 viikon välein.

Myös koiria ja muita lemmikkejä voidaan rentouttaa äänimaljojen avulla. Maljat ovat upea kommunikoinnin väline eläimen ja ihmisen välillä. Maljan ääni rauhoittaa molempia. Kun ihminen rauhoittuu, myös eläin rentoutuu. Pehmeät äänet ja lempeä värähtely herättävät eläimessä myös luottamusta ihmiseen.

Rentona Logo_min

Rentona
Janika Vanhatalo
Myllykaari 11 B
38700 Kankaanpää
050-5271337
janika@rentona.fi